Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Ugnsbakad slätvar med citron

Från 2002
Uppdaterad 03.09.2013 09:19.

Denna goda fiskrätt med citron av Jamie Oliver går också att göra på t.ex. flundra.

Ugnsbakad slätvar med citron

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 4 skiva slätvar
  • olivolja
  • rosmarin
  • 2 st citron
  • kapris
  • 8 st sardellfilé
  • vitt vin

Instruktioner

Värm ugnen till 200°C. Krossa rosmarinbladen, lägg dem i en skål, häll på 6 msk olivolja och blanda. Häll spadet av kaprisen och blanda ner den i örtoljan. Gnid in fisken med oljan och lägg den i en långpanna.

Lägg 4-5 tunna citronskivor på varje fiskbit. Klyv sardellfiléerna i två delar och lägg dem ovanpå fisken. Häll en skvätt vin över alltihop. Sätt in överst i ugnen och baka i cirka 20 min.