Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Gelé med sommarbär

Från 2002
Uppdaterad 02.09.2013 14:36.

En härlig efterrätt som gjord för varma sommardagar med havsfläkt i ansiktet.

Gelé med sommarbär

Ingredienser

  • 1 liter (l) bär
  • 4 st gelatinblad
  • 1 deciliter (dl) fläderblomssaft
  • 2 matsked (msk) råsocker
  • 4 deciliter (dl) mousserande vin - torrt

Instruktioner

Fördela bären i portionsformar och ställ dem i kylen. Lägg gelatinbladen i blöt ett par minuter. Häll fläderblomssaften i en glasskål, lägg i 2 msk socker. Kör det i mikron en halv minut.

Krama ut gelatinet och rör ner det. Ta fram fruktformarna. Häll vinet i saften, fördela den sen i fruktformarna. Jobba snabbt. Tryck ner de bär som flyter upp. Låt stelna en timme i kylen.

Doppa varje form i hett vatten och stjälp upp på ett fat. Servera eventuellt med crème fraiche.