Gelé med sommarbär
En härlig efterrätt som gjord för varma sommardagar med havsfläkt i ansiktet.
Gelé med sommarbär
Ingredienser
- 1 liter (l) bär
- 4 st gelatinblad
- 1 deciliter (dl) fläderblomssaft
- 2 matsked (msk) råsocker
- 4 deciliter (dl) mousserande vin - torrt
Instruktioner

Fördela bären i portionsformar och ställ dem i kylen. Lägg gelatinbladen i blöt ett par minuter. Häll fläderblomssaften i en glasskål, lägg i 2 msk socker. Kör det i mikron en halv minut.
Krama ut gelatinet och rör ner det. Ta fram fruktformarna. Häll vinet i saften, fördela den sen i fruktformarna. Jobba snabbt. Tryck ner de bär som flyter upp. Låt stelna en timme i kylen.
Doppa varje form i hett vatten och stjälp upp på ett fat. Servera eventuellt med crème fraiche.