Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Rönnbärssnaps

Från 2002
Uppdaterad 03.09.2013 09:43.

Rönnbär går bra att använda som brännvinskrydda. Färgen på rönnbärssnapsen är fin, svagt röd med dragning åt rödbrunt.

Rönnbärssnaps

Ingredienser

  • rönnbär
  • brännvin

Instruktioner

Rönnbär går bra att använda som brännvinskrydda. Färgen på rönnbärssnapsen är fin, svagt röd med dragning åt rödbrunt. Smaken är kraftig, en aning frän och syrlig.

1. Plocka bären. De ska vara riktigt mogna och bör ha frostnupits. Bären kan också läggas i frysen över natten.

2. Fyll åtminstone halva glasburken med rensade rönnbär. Fyll sedan burken med brännvin.

3. Låt brännvinet stå minst en vecka eller helst över en månad. Filtrera sedan brännvinet och späd med brännvin till önskad styrka. Rönnbärssnapsen vinner på att lagras. Om smaken blir för syrlig kan du tillsätta en eller två teskedar honung och låta brännvinet stå ytterligare en tid.

Mer om ämnet på Yle Arenan