Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Världens bästa ugnsbakade lök

Från 2002
Uppdaterad 02.09.2013 12:43.

Jamie Oliver förvandlar vanliga gul lökar till saftiga, parmesandoftande skapelser.

Världens bästa ugnsbakade lök

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 4 st silverlök
  • olivolja
  • 2 klyfta vitlök
  • 4 kvist rosmarin
  • 8 matsked (msk) vispgrädde
  • parmesan - riven
  • 4 skiva bacon

Instruktioner

Koka löken mjuk i 15 min. Häll av vattnet, låt den svalna. Skär bort toppen och gröp ur varje lök försiktigt med en kniv. Hacka det urlyfta.

Värm ugnen till 200°C. Fräs upp vitlöken, lökhacket och lite hackade rosmarinblad i olivolja tills allt är mjukt. Häll på grädden, dra av värmen. Rör i parmesan, salta och peppra.

Linda en skiva bacon om varje lök och fäst den med en rosmarinkvist eller en tandpetare. Lägg lökarna i en långpanna och fyll dem med fräset. Strö parmesan ovanpå. Baka i ugnen i ca 25 min.