Världens bästa ugnsbakade lök
Jamie Oliver förvandlar vanliga gul lökar till saftiga, parmesandoftande skapelser.
Världens bästa ugnsbakade lök
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 4 st silverlök
- olivolja
- 2 klyfta vitlök
- 4 kvist rosmarin
- 8 matsked (msk) vispgrädde
- parmesan - riven
- 4 skiva bacon
Instruktioner

Koka löken mjuk i 15 min. Häll av vattnet, låt den svalna. Skär bort toppen och gröp ur varje lök försiktigt med en kniv. Hacka det urlyfta.
Värm ugnen till 200°C. Fräs upp vitlöken, lökhacket och lite hackade rosmarinblad i olivolja tills allt är mjukt. Häll på grädden, dra av värmen. Rör i parmesan, salta och peppra.
Linda en skiva bacon om varje lök och fäst den med en rosmarinkvist eller en tandpetare. Lägg lökarna i en långpanna och fyll dem med fräset. Strö parmesan ovanpå. Baka i ugnen i ca 25 min.