Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Bästa rostbiffen på potatisbädd

Från 2002
Uppdaterad 26.09.2013 16:25.

Namnet på receptet säger allt som behövs: den bästa rostbiffen!

Bästa rostbiffen på potatisbädd

Mängd: 8 personer

Ingredienser

  • 1 kilogram (kg) potatis
  • 2.5 kilogram (kg) entrecôte
  • olivolja
  • 3 st rödlök
  • 8 klyfta vitlök
  • ingefära - färsk
  • 3 kvist rosmarin

Instruktioner

Värm ugnen till 225°C. Skala potatisen, skär den i stora bitar, koka den i saltat vatten i 15 min. Häll av vattnet och skaka om potatisen.

Hetta upp en långpanna ovanpå spisen och häll i lite olja. Gnid in köttet med salt och bryn det på alla sidor. Ta pannan av värmen, lägg löken och 4 vitlökar i den och köttet ovanpå. Stek i ugnen i 30 min.

Ta ut långpannan. Lyft ur steken och sprid ut potatisen i pannan. Gnid in steken med rosmarinbladen, de pressade 4 vitlökarna och den rivna ingefäran. Ställ in steken igen, låt steka färdigt. Sammanlagd (obs!) stektid cirka 1½ timme. Kolla med stektermometer. Låt vila i 30 min.