Bästa rostbiffen på potatisbädd
Namnet på receptet säger allt som behövs: den bästa rostbiffen!
Bästa rostbiffen på potatisbädd
Mängd: 8 personer
Ingredienser
- 1 kilogram (kg) potatis
- 2.5 kilogram (kg) entrecôte
- olivolja
- 3 st rödlök
- 8 klyfta vitlök
- ingefära - färsk
- 3 kvist rosmarin
Instruktioner

Värm ugnen till 225°C. Skala potatisen, skär den i stora bitar, koka den i saltat vatten i 15 min. Häll av vattnet och skaka om potatisen.
Hetta upp en långpanna ovanpå spisen och häll i lite olja. Gnid in köttet med salt och bryn det på alla sidor. Ta pannan av värmen, lägg löken och 4 vitlökar i den och köttet ovanpå. Stek i ugnen i 30 min.
Ta ut långpannan. Lyft ur steken och sprid ut potatisen i pannan. Gnid in steken med rosmarinbladen, de pressade 4 vitlökarna och den rivna ingefäran. Ställ in steken igen, låt steka färdigt. Sammanlagd (obs!) stektid cirka 1½ timme. Kolla med stektermometer. Låt vila i 30 min.