Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Semifreddo

Från 2002
Uppdaterad 02.09.2013 14:06.

En luftig och smaskig vaniljdessert med mandel, vispgrädde och maräng.

Semifreddo

Ingredienser

  • 4 st äggula
  • 50 gram (g) socker
  • 5 deciliter (dl) vispgrädde
  • 4 st äggvita
  • bär - färska
  • maräng
  • mandel - rostad och skivad

Instruktioner

Äggulorna och sockret vispas ihop. Skär upp vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt dem. Vispa blandningen vit och pösig. Häll i vispgrädden. Vispa tills allt tjocknar. Vispa äggvitorna styva med en nypa salt vänd sen ner äggvitorna i smeten tillsammans med bären, mandeln och den krossade marängen. Semifreddon ställs i frysen i ca 1 timme och är klar för servering.