Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Ugnsäpple med smulpaj

Från 2002
Uppdaterad 13.09.2013 14:27.

En äppelpaj på smuldeg som är så god att man kunde tro att mormor bakat den.

Ugnsäpple med smulpaj

Mängd: 2 portioner

Ingredienser

  • 1 st äppel
  • 1 paket björnbär
  • 2 matsked (msk) balsamicovinäger
  • basilika - färsk
  • 50 gram (g) smör
  • 4 matsked (msk) vetemjöl
  • socker

Instruktioner

Skär det skalade äpplet i bitar, lägg i en liten ugnsfast skål och blanda i bären, hackade örter, vinäger och 2 msk socker. Smuldegen: blanda det mjuka smöret med 3 rågade msk strösocker och 4 rågade msk vetemjöl. Arbeta ihop med fingerspetsarna till gryniga smulor. Täck fruktskålen med smuldegen och stek i 15-20 minuter i 220°C ugn. Pajen är klar då fruktsaft bubblar i kanten av skålen och degen är gyllenbrun.