Ugnsäpple med smulpaj
En äppelpaj på smuldeg som är så god att man kunde tro att mormor bakat den.
Ugnsäpple med smulpaj
Mängd: 2 portioner
Ingredienser
- 1 st äppel
- 1 paket björnbär
- 2 matsked (msk) balsamicovinäger
- basilika - färsk
- 50 gram (g) smör
- 4 matsked (msk) vetemjöl
- socker
Instruktioner

Skär det skalade äpplet i bitar, lägg i en liten ugnsfast skål och blanda i bären, hackade örter, vinäger och 2 msk socker. Smuldegen: blanda det mjuka smöret med 3 rågade msk strösocker och 4 rågade msk vetemjöl. Arbeta ihop med fingerspetsarna till gryniga smulor. Täck fruktskålen med smuldegen och stek i 15-20 minuter i 220°C ugn. Pajen är klar då fruktsaft bubblar i kanten av skålen och degen är gyllenbrun.