Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Wimbledon-jordgubbar

Från 2002
Uppdaterad 02.09.2013 14:14.

När tennisspelarna svettas på Wimbledon-arenan, så sitter societeten under parasollen och äter jordgubbar med grädde! Vad sägs om jordgubbar marinerade i apelsinsaft garnerade med kokosgrädde!

Wimbledon-jordgubbar

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 1 liter (l) jordgubbar
  • apelsinsaft
  • 2 skiva vispgrädde
  • kokosflingor
  • socker
  • 3 tesked (tsk) vaniljsocker

Instruktioner

När tennisspelarna svettas på Wimbledon-arenan, så sitter societeten under parasollen och äter jordgubbar med grädde! Vad sägs om jordgubbar marinerade i apelsinsaft garnerade med kokosgrädde!

1. Skölj jordgubbarna och skiva dem. Spara 4 hela jordgubbar som dekoration.

2. Lägg jordgubbsskivorna i apelsinsaften och låt dem marineras 1-2 timmar i kylskåpet.

3. Vispa grädden och tillsätt sockret, vaniljsockret och till sist kokosflingorna.4. Häll ut apelsinsaften och fördela jordgubbarna kristligt.

4. Toppa med kokosgrädde och dekorera med en hel jordgubbe och lite citronmeliss!