Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Havsabborre med fänkål och oliver

Från 2002
Uppdaterad 06.09.2013 15:20.

Smaskig havsabborre med tillhörande sås á la Jamie Oliver.

Havsabborre med fänkål och oliver

Mängd: 8 personer

Ingredienser

  • 8 st abborrfilé
  • basilika - röd och grön
  • persilja
  • olivolja
  • 1 st fänkål
  • 2 klyfta vitlök
  • mangold
  • havssalt
  • 1 klyfta vitlök - Sås
  • 5 st sardell - Sås
  • 4 matsked (msk) olivolja - Sås
  • 1.5 deciliter (dl) oliver - Sås
  • 1 deciliter (dl) grädde - Sås
  • persilja - Sås

Instruktioner

Klä en ugnsform med smörpapper och pensla med olivolja. Skåra skinnsidan på fiskfiléerna med en vass kniv och tryck in örterna i skårorna. Droppa olivolja på fisken i ugnsformen som ställs i het ugn för fem minuter.

Fräs fänkål och vitlök med en nypa salt i olivolja tills grönsakerna är mjuka och har fått lite färg. Tillsätt mangolden och lite salt och fräs mjuka.