Havsabborre med fänkål och oliver
Smaskig havsabborre med tillhörande sås á la Jamie Oliver.
Havsabborre med fänkål och oliver
Mängd: 8 personer
Ingredienser
- 8 st abborrfilé
- basilika - röd och grön
- persilja
- olivolja
- 1 st fänkål
- 2 klyfta vitlök
- mangold
- havssalt
- 1 klyfta vitlök - Sås
- 5 st sardell - Sås
- 4 matsked (msk) olivolja - Sås
- 1.5 deciliter (dl) oliver - Sås
- 1 deciliter (dl) grädde - Sås
- persilja - Sås
Instruktioner

Klä en ugnsform med smörpapper och pensla med olivolja. Skåra skinnsidan på fiskfiléerna med en vass kniv och tryck in örterna i skårorna. Droppa olivolja på fisken i ugnsformen som ställs i het ugn för fem minuter.
Fräs fänkål och vitlök med en nypa salt i olivolja tills grönsakerna är mjuka och har fått lite färg. Tillsätt mangolden och lite salt och fräs mjuka.