Brynt lax med zucchini, sparris och rucola
En fräsch rätt på stekt lax av Den nakna kocken.
Brynt lax med zucchini, sparris och rucola
Mängd: 1 portioner
Ingredienser
- 1 st laxfilé
- 3 st zucchini - mini
- 10 st grön sparris
- ruccola
- timjam - färsk
- olivolja
- 0.5 st citron
Instruktioner

Skiva zucchinin på längden, bryt av några cm av den grova ändan på sparrisen.
Pensla laxen med olivolja, salta och peppra. Stek laxen (ca 2 minuter på var sida, beroende på tjockleken) och grönsakerna på en halsterpanna eller i stekpanna. Blanda färsk timjan, 2 msk olivolja, saften av en halv citron, salt och peppar i en mortel eller i en skål. Blanda rucolan med de stekta varma grönsakerna och en del av örtdressingen. Lägg upp på tallrik och häll resten av dressingen på den stekta laxen.