Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Brynt lax med zucchini, sparris och rucola

Från 2002
Uppdaterad 02.09.2013 12:02.

En fräsch rätt på stekt lax av Den nakna kocken.

Brynt lax med zucchini, sparris och rucola

Mängd: 1 portioner

Ingredienser

  • 1 st laxfilé
  • 3 st zucchini - mini
  • 10 st grön sparris
  • ruccola
  • timjam - färsk
  • olivolja
  • 0.5 st citron

Instruktioner

Skiva zucchinin på längden, bryt av några cm av den grova ändan på sparrisen.
Pensla laxen med olivolja, salta och peppra. Stek laxen (ca 2 minuter på var sida, beroende på tjockleken) och grönsakerna på en halsterpanna eller i stekpanna. Blanda färsk timjan, 2 msk olivolja, saften av en halv citron, salt och peppar i en mortel eller i en skål. Blanda rucolan med de stekta varma grönsakerna och en del av örtdressingen. Lägg upp på tallrik och häll resten av dressingen på den stekta laxen.