Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Frostig isskål

Från 2002
Uppdaterad 02.09.2013 12:34.

En extra ingrediens till festen, isskålen som dekoreras med frukter, blad, bär blommor.

Frostig isskål

Ingredienser

  • is
  • vatten
  • bär
  • frukt
  • blad
  • ätbara blommor

Instruktioner

En extra ingrediens till festen, isskålen som dekoreras med frukter, blad, bär blommor - lite knepig att göra, men visst blir det till slut en festlig grej. Det gäller bara att dricka bålen snabbt innan skålen rinner ut på bordet.

Vi konstaterade att denna skål tillverkas bäst genom försök och misstag. Så här blir i alla fall slutresultatet ganska bra.

1. Ta den större skålen, sätt isbitar i bottnen på den. Isbitarna får gärna vara fyrkantiga eftersom de inte glider undan så lätt. Fyll skålen till ca 1/3 med vatten.

2. Sätt den mindre skålen i den större. Droppa in fruktskivor, bär, blad, blommor mellan skålarna - tills du är nöjd med slutresultatet.

3. Be någon hålla den mindre skålen nedtyngd medan du sätter en tyngd i den. Se till att isskålen fortfarande har en botten, och att isbitarna inte har glidit undan. Fyll på vatten upp till kanten.

4. Ställ skålen i frysen till följande dag, eller tills vattnet frusit.

5. Servera din kalla bål ur skålen (snabbt) och imponera på dina gäster.

Mer om ämnet på Yle Arenan