Hickoryrökta tigerspjäll
Från 2002
Publicerad 22.08.2002 03:00.
Uppdaterad 26.09.2013 17:46.
Läckra, eldiga revbensspjäll från cajunköket.
Hickoryrökta tigerspjäll
Ingredienser
- revbensspjäll
- hickoryrök
- tigersås
- creole krydda
- 3 matsked (msk) tigersås - Tiger Claw Sauce
- 4 matsked (msk) apelsinkoncentrat - Tiger Claw Sauce
- 4 matsked (msk) farinsocker - Tiger Claw Sauce
- 1 matsked (msk) fransk senap - Tiger Claw Sauce
Instruktioner

Koka upp vattnet och tillsätt Hickory liquid smoke i förhållandet en del rökkoncentrat till tio delar vatten.
Lägg i spjällen och koka en timme om de är tjocka, 40 minuter om det är fråga om spare ribs. Ta upp spjällen och låt dem svalna, gärna vila i kylskåp över natten. Marinera i eller pensla med Tigersås och krydda med creole seasoning. Pensla upprepade gånger med marinaden under grillningen.