Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Hickoryrökta tigerspjäll

Från 2002
Uppdaterad 26.09.2013 17:46.

Läckra, eldiga revbensspjäll från cajunköket.

Hickoryrökta tigerspjäll

Ingredienser

  • revbensspjäll
  • hickoryrök
  • tigersås
  • creole krydda
  • 3 matsked (msk) tigersås - Tiger Claw Sauce
  • 4 matsked (msk) apelsinkoncentrat - Tiger Claw Sauce
  • 4 matsked (msk) farinsocker - Tiger Claw Sauce
  • 1 matsked (msk) fransk senap - Tiger Claw Sauce

Instruktioner

Koka upp vattnet och tillsätt Hickory liquid smoke i förhållandet en del rökkoncentrat till tio delar vatten.

Lägg i spjällen och koka en timme om de är tjocka, 40 minuter om det är fråga om spare ribs. Ta upp spjällen och låt dem svalna, gärna vila i kylskåp över natten. Marinera i eller pensla med Tigersås och krydda med creole seasoning. Pensla upprepade gånger med marinaden under grillningen.