Marias cheesecake
En klassiker bland de amerikanska pajerna. Här smaksatt med pepparkakssmulor och lime.
Marias cheesecake
Ingredienser
- 3 deciliter (dl) digestivekex - och pepparkakor
- 50 gram (g) smör
- 1 burk philadelphiaost
- 1 deciliter (dl) socker
- 2 deciliter (dl) grädde
- 1 st lime
- 0.5 burk crème fraîche
- 4 st gelatinblad
- bär
Instruktioner

Börja med att lägga gelatinbladen i blöt. Kör kexen till smulor i en matberedare. Hacka sedan ner smöret. Kläm ut "degen" i en springform, täck bara bottnen. Ställ formen i kylen.
Rör ihop osten med sockret. Rör ner créme fraîchen. Tvätta limefrukten noga, riv ner skalet i ostblandningen.
Vispa grädden ganska hårt. Vänd försiktigt ner den i ostblandningen. Hetta upp vatten i en kastrull. Krama vattnet ur gelatinbladen, pressa saften ur limen och häll den i en djup tallrik. Sätt tallriken ovanpå kastrullen. Smält gelatin-bladen i limesaften. Rör försiktigt, men snabbt, ner gelatinet i kaksmeten.
Smaka av, rör ner lite extra citronsaft om kakan verkar behöva mera syrlighet. Bred ut smeten ovanpå kexbottnen, ställ kallt att stelna minst 2 timmar.