Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Fiskpudding på torsk

Från 2002
Uppdaterad 26.05.2015 16:57.

Fiskpudding med torsk, potatis och spenat med en god sås.

Fiskpudding på torsk

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gram (g) torsk
  • 5 st potatis
  • olivolja
  • 1 nypa muskot
  • 2 st ägg
  • spenat
  • 1 st gul lök - Sås
  • 1 st morot - Sås
  • olivolja - Sås
  • 2.5 deciliter (dl) vispgrädde - Sås
  • cheddarost - Sås
  • 2 tesked (tsk) senap - Sås
  • persilja - Sås
  • 1 st citron - Sås

Instruktioner

Värm ugnen till 225°C. Skala och tärna potatisen och koka den i saltat vatten i 10 min. Lägg efter 2 min. i 2 ägg som blir klara samtidigt med potatisen. Lägg spenaten i ett durkslag, sätt det på potatiskastrullen och ångkoka i 1 minut. Krama ur spenatvattnet.

Häll vattnet av potatisen efter 10 min. Kyl av äggen i kallt vatten, skala och klyfta dem. Mosa potatisen lätt, häll i lite olivolja el. smör, salta och peppra.Hacka löken och moroten fint. Fräs dem lätt i olivolja. Salta och peppra. När de är mjuka hälls grädden i. Värm till kokpunkten. Stäng av värmen, lägg i osten. Blanda i senapen. Salta och peppra ev. Ta såsen av värmen. Lägg i persiljan och pressa i citron.

Skär fisken i bitar och lägg den i en ugnsfast form. Fördela spenaten och äggklyftorna jämnt. Häll på såsen så att den täcker allt. Strö sen över det grova potatismoset luftigt. Sätt puddingen i 225°C ugn i 25 min. tills potatis-skorpan är guldgul.