Pot-de-crème–chokladkräm
Från 2002
Publicerad 08.08.2002 03:00.
Uppdaterad 27.08.2013 14:12.
Förnäma portioner av chokladpudding på riktigt mörk choklad, konjak och grädde.
Pot-de-crème–chokladkräm
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 3 deciliter (dl) kaffegrädde
- 200 gram (g) mörk choklad - 70%
- 2 st äggula
- 2 matsked (msk) konjak
- 20 gram (g) smör
Instruktioner

Värm grädden 1-2 min. tills den sjuder. Ta den av plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i grädden. Rör om hela tiden.
Häll i äggulorna och konjaken, fortsätt att röra om kraftigt. När smeten har svalnat rör man i smörklicken.
Häll upp i mocka- eller espressokoppar. Kyl dem i kylskåpet i minst 30-40 min.