Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Pot-de-crème–chokladkräm

Från 2002
Uppdaterad 27.08.2013 14:12.

Förnäma portioner av chokladpudding på riktigt mörk choklad, konjak och grädde.

Pot-de-crème–chokladkräm

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 3 deciliter (dl) kaffegrädde
  • 200 gram (g) mörk choklad - 70%
  • 2 st äggula
  • 2 matsked (msk) konjak
  • 20 gram (g) smör

Instruktioner

Värm grädden 1-2 min. tills den sjuder. Ta den av plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i grädden. Rör om hela tiden.

Häll i äggulorna och konjaken, fortsätt att röra om kraftigt. När smeten har svalnat rör man i smörklicken.

Häll upp i mocka- eller espressokoppar. Kyl dem i kylskåpet i minst 30-40 min.