Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Kommunalvalsresultatet i Sibbo har överklagats

Från 2012
Uppdaterad 23.11.2012 15:13.
Bild: YLE / Hanna Othman

Monika Hämäläinen har lämnat in besvär där hon yrkar på att Helsingfors förvaltningsdomstol förkastar centralvalnämndens beslut i kommunalvalet i Sibbo.

Hämäläinen vill att Helsingfors förvaltningsdomstol dessutom ska besluta att kommunalvalet i Sibbo ska förnyas. Hon anser att valet förrättats på ett felaktigt och lagstridigt sätt.

Monika Hämäläinen var kandidat i kommunalvalet i Sibbo för Vårt gemensamma Sibbo. Under valkvällen såg det ut som att hon skulle bli invald i kommunfullmäktige, men efter kontrollräkningen förlorade hon platsen till Svenska folkpartiets Peter Granqvist.

Centralvalnämndens ordförande Gustav Wikström tror inte att Helsingfors förvaltningsdomstol kommer att hitta någon orsak för omval i Sibbo.

Besvären påverkar inte det beredningsarbete som påbörjats inför den nya fullmäktigeperioden och de nya fullmäktigeledamöterna tillträder i normal ordning den 1.1.2013. Förvaltningsdomstolen kommer att begära centralvalnämndens utlåtande över besväret och därefter fatta beslut.

Kommunalvalsresultatet i Sibbo har överklagats

Programmet är inte längre tillgängligt