Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Lokalteve syns snart i fibernätet i Kristinestad

Från 2012
Uppdaterad 23.11.2012 17:08.
Tv med vit rura
Bild: Copyright (2007) Craig Jewell

Snart kan det bli möjligt att se Kristinestad lokal-tv också i det lokala fibernätet i Kristinestad. Före jul kommer Krs-tv att testa en signalomvandlare, som gör det möjligt att distribuera lokal-tv i IP-format.

- Lösningen är i sikte och det besvärliga är ju att vi fått arbeta och fundera väldigt länge på det här. För att Krs-tv ska kunna bli synligt i den här operatörens IP-tv tjänst, hör det till Krs-tv att ändra formatet på signalen till ett sådant format som passar i IP. Det är där problemet har varit. Nu tror vi att vi har funnit en lösning och det kommer att innebära en investering på lite mer än 2000 euro för Krs-tv. Detta ska verkställas i samarbete med Närpes Centralantennandelslag, säger Ulf Grindgärds, styrelsemedlem i Krs-tv.

Hittills har det inte varit möjligt att se lokal-tv i fibernätet i Kristinestad. Krs-tv har funderat på olika lösningsalternativ, men kommit fram till att ett signalomvandlarkort är det bästa i det här skedet. Eftersom apparaturen som styr Krs-tv:s signaler finns hos Närpes centralantennandelslag, är det dit kortet ska installeras. I dagarna blev det klart att lösningen omfattas också av Närpes centralantennandelslag.

Programmet är inte längre tillgängligt
Lokalteve syns snart i fibernätet i Kristinestad - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

För det lokala fibernätbolaget Krs-net betyder det mycket att stadens egen lokal-tv-kanal börjar synas i rutan. Han berättar att flera kunder har hört av sig med frågor om varför Krs-tv inte syns i fibernätet.
- Det är klart det betyder mycket. Vi har ju våra kunder, eller medlemmar, som vill ha ett så brett utbud om möjligt. Lokal-tv är ett viktigt tillskott, säger Kenneth Storhannus på Krs-Net.