Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

"Staden fortsätter skynda i Malmkullafrågan"

Från 2012
Tandläkarstol.

Planerna för den nya tandvårdscentralen vid Malmkulla i Pargas rullar på då stadsstyrelsen idag ska behandla ritningarna för ombyggnaden. Men då varken bygglov eller finansieringen för projektet ännu är klart, har flera kritiska röster höjts i Pargas.

Carita Henriksson, fullmäktige ledamot för socialdemokraterna är kritisk till den snabba tidtabellen som nu lagts upp för projektet.
-Det enda som vi har klart är att avdelning tre stängdes i mars enligt fullmäktiges beslut. Då tycker jag att det är konstigt att ritningarna kommer till styrelsen nu, och det ska gå snabbt, så att man ska komma igång med byggandet.

Staden vill nämligen skicka ut anbudsförfrågningar så fort som möjligt efter att ritningarna godkänns, för att kunna få in anbud före jul och kunna inleda byggarbetena så fort som möjligt 2013. Motivet för de snabba agerandet är att man vill undvika ytterligare köer inom tandvården, och eventuella böter. Tanken är att man redan i april 2013 skulle ha 2 nya tandläkarstolar i de nya utrymmena som kunde lätta på köerna, säger fastighetschef Seppo Pihl.

Också Cornelius Colliander, grönas representant i stadsstyrelsen är kritisk mot godkännande av ritningarna. Han ifrågasätter också argumentet för att påskynda processen, dvs, trycket inom tandvården. Det är odemokratiskt att skynda på på det här sättet, och att hota med miljonböter är det också. Snabbare skulle det vara att flytta veterinärmottagningen och bygga ut tandvården där om det är en tidsfråga.