Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Blodpudding

Från 2012
Uppdaterad 27.08.2013 09:31.
Koreansk blodpudding
Bildtext Koreansk blodpudding
Bild: YLE/Public domain

Blodpudding tillreds av bl a svinblod, mjölk, rågmjöl, späcktärningar, öl eller svagdricka och sirap, och kryddas med lök, kryddpeppar och mejram. Smeten påminner om den till blodplättar, men är tjockare.

Blodpudding

Mängd: 6 personer

Tillagningstid: 75 min, varav förberedelser 45 min

Ingredienser

  • 7 deciliter (dl) blod
  • 7 deciliter (dl) svagdricka
  • 4 deciliter (dl) rågmjöl
  • 2 deciliter (dl) kornmjöl
  • 3 matsked (msk) fett
  • 0.5 st gul lök
  • 2 matsked (msk) salt
  • 1 tesked (tsk) soda
  • 0.5 tesked (tsk) vitpeppar
  • 1 tesked (tsk) mejram - torkad

Instruktioner

Blodet silas och vispas. Rör i svagdrickan och mjölen. Löken hackas och bryns i fettet. Avsvalnad blandas den i smeten tillsammans med soda och kryddorna. Puddingen gräddas i ugnen och serveras med bechamelsås eller lingonsylt.