Blodpudding
Från 2012
Publicerad 26.11.2012 17:04.
Uppdaterad 27.08.2013 09:31.
Bild: YLE/Public domain
Blodpudding tillreds av bl a svinblod, mjölk, rågmjöl, späcktärningar, öl eller svagdricka och sirap, och kryddas med lök, kryddpeppar och mejram. Smeten påminner om den till blodplättar, men är tjockare.
Blodpudding
Mängd: 6 personer
Tillagningstid: 75 min, varav förberedelser 45 min
Ingredienser
- 7 deciliter (dl) blod
- 7 deciliter (dl) svagdricka
- 4 deciliter (dl) rågmjöl
- 2 deciliter (dl) kornmjöl
- 3 matsked (msk) fett
- 0.5 st gul lök
- 2 matsked (msk) salt
- 1 tesked (tsk) soda
- 0.5 tesked (tsk) vitpeppar
- 1 tesked (tsk) mejram - torkad
Instruktioner
Blodet silas och vispas. Rör i svagdrickan och mjölen. Löken hackas och bryns i fettet. Avsvalnad blandas den i smeten tillsammans med soda och kryddorna. Puddingen gräddas i ugnen och serveras med bechamelsås eller lingonsylt.