Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Blodkorv

Från 2012
Uppdaterad 27.08.2013 09:31.
Blovkorv före kokning
Bildtext Blovkorv före kokning
Bild: YLE/Public domain

En skånsk gammaldags hemgjord blodkorv innehåller svinblod, rågmjöl, ryggspäck, ister, russin, kryddor, salt, socker, äppelmos och vatten.

Blodkorv

Mängd: 6 personer

Tillagningstid: 105 min, varav förberedelser 45 min

Ingredienser

  • 2 liter (l) blod
  • 2 deciliter (dl) mjölk - eller vatten
  • 1.25 kilogram (kg) rågmjöl - grovt
  • 3 st gul lök - små
  • 3 matsked (msk) fett
  • 1 matsked (msk) socker - sirap eller honung
  • 3 tesked (tsk) mejram - finhackad
  • 1.5 tesked (tsk) kryddpeppar - finhackad
  • 0.5 tesked (tsk) salt

Instruktioner

Blodet silas och vispas. Löken finhackas, bryns i fettet och läggs till med mjölken eller vattnet samt mjölet och kryddorna. Smeten trugas in i skinnet med hjälp av ett korvhorn. Korvarna knyts ihop och får koka i saltat vatten eller stekas i ugn ca en timme. Korven serveras med lingonsylt.