Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Nej till flyktingar i Raseborg 2013

Från 2012
Uppdaterad 27.11.2012 14:30.
Syriska flyktingar i ett Jordanskt flyktingläger.
Bild: Jamal Nasrallah / EPA

Raseborg stad ska inte ta emot nya flyktingar år 2013.
Stadsstyrelsen i Raseborg anser att resurserna inom socialservice inte räcker till.

Det försämrade arbetsmarknadsläget försvårar dessutom förutsättningarna för en framgångsrik integration.

Staden ska nu satsa på att främja integrationen av de flyktingar och invandrare som redan bor i området. En mellanrapport om läget görs till stadsstyrelsen i april och frågan om eventuellt mottagande av nya flyktingar diskuteras på nytt i september 2013.

De grönas Marko Reinikainen föreslog att frågan om eventuellt mottagande av nya flyktingar skulle tas upp redan i april men hans förslag förlorade i omröstningen med 6 mot 7.
De som röstade för Reinikainens förslag om att behandla mottagningsfrågan tidigare var SDP:s Ulf Heimberg, Bertel Sundman, Jaana Tasanko, Pirjo Rautiainen och Vf:s Harry Yltävä
medan SFP:s Mikael Borgman, Anders Walls, Kerstin Ilander, Henrik Lindholm, Roger Engblom, Maj-Britt Malmén, Linnea Henriksson röstade för den senare tidpunkten, det vill säga september.

Raseborgs invandrarkoordinator Börje Mattsson hade redan på eget initiativ hunnit förbereda mottagandet av 25 iranska flyktingar från ett flyktingläger i Turkiet. Förberedelserna var så detaljerade att det redan var klart vilka familjer som kunde komma. Mattsson hade också kollat upp allting som hade med barnens studier och boende att göra.

Diskussion om artikeln