Hoppa till huvudinnehåll

Alexandras örtagård - Strömsö

Kärleksmagi

Från 2010
Uppdaterad 22.10.2013 11:48.
Kärleksmagi
Bild: Svenska Yle/Strömsö

Magiska knep för att väcka någons kärlek eller ta reda på om ens egen kärlek är besvarad är något som har funnits i alla tider. I dag är det böcker med dejtingtips som gäller, snarare än kärleksamuletter, men kanske det ändå ligger något i de gamla knepen. Jag och Anne testade lite gammal hederlig kärleksmagi.
– Alexandra –


Kärleksört – en gammal kärleksindikator
Kärleksörten är känd för att kunna spå kärlek. Man plockar två blomstjälkar och hänger upp dem i taket. Så iakttar man dem noga medan de torkar. Om de vrider sig mot varandra är kärleken besvarad och det är fritt fram att göra en framstöt. Vrider de sig däremot från varandra är det bara att ta ner blommorna och börja på en ny kärlek.


Kärleksäpple
En gammal metod för att väcka kärlek hos någon är att ta ett vackert äpple och lägga i vänster armhåla. Tre nätter ska man sova med äpplet i armhålan, och sedan ge det till den älskade. Om han då äter av äpplet är han din för evigt.


Doft med djurisk dragningskraft
Många djur utsöndrar dofter för att locka till sig en partner, som den lilla tibetanska myskhjorten. Myskdoften ansågs länge kunna skapa attraktionskraft, och myskhjorten jagades hänsynslöst för sina körtlars skull.
Jag hittade ett recept på en parfym som ska ge djurisk dragningskraft. Den här parfymen doftar inte direkt mysk, men den är i alla fall vegetabilisk. Och alla dofterna är afrodiserande eller väcker glädje och eufori.


Det här behöver du:

2 dr bergamott
2 dr apelsin
2 dr ros absolut
2 dr jasmin absolut
2 dr patchouli
2 dr vanilj
2 dr myrra
5 dr sandelträ
5 dr muskatellsalvia
30 ml druvkärnolja


1. Blanda eteriska oljor med druvkärnolja i en liten glasflaska och skaka om noga.

2. Ta det försiktigt med parfymen – det räcker med en liten droppe. Dofter fungerar ofta bäst när man knappt känner dem. Smörj aldrig eterisk olja direkt på huden, det kan ge hudskador.


Slutligen ett råd från en bok om kärleksmagi
Genom att binda någon till dig med magi binder du först och främst dig själv.

Mer om ämnet på Yle Arenan