Vin i advent - vin och choklad, dubbel lycka

Intresset för choklad växer stadigt, och i juletider är konsumtionen extra stor. Hur kan man öka njutningen ytterligare? Vi har testat vit choklad, mjölkchoklad och mörk choklad med tre olika drycker.

Till vit choklad provade vi ett lätt mousserande vin från Piemonte i nordöstra Italien:
La Caliera Moscato d'Asti (0,375 l)
Ett sött och lätt bubblande vin med härliga fläder- och aprikostoner. Vinets sötma och arom plockar fram en fruktighet i chokladen.

Till mjölkchoklad och nötchoklad provade vi ett smakrikt öl:
Porter Pardubický
En mörk och mustig porter från Tjeckien med härliga toner av nötter och karamell. Ölet plockar fram mycket smak ur chokladen.

Till mörk choklad provade vi ett läckert starkvin från södra Spanien:
Alvear Solera Cream
Ett gyllenbrunt och knäcksött starkvin från södra Spanien. Smakar torkad frukt som katrinplommon, dadlar och fikon, och har en härlig nötig eftersmak.
Vinnarkombinationen
- Alvear Solera Cream och mörk choklad


Läs också
-
Diadem med tygblomma
6.12.2009 -
Lögnaktiga tärningar
6.12.2009 -
Flätade hjärtan i papper
6.12.2009 -
Elins pappersstjärnor
6.12.2009