Hoppa till huvudinnehåll

Mat och dryck

Vin i advent - vin och choklad, dubbel lycka

Publicerad 06.12.2009 00:00. Uppdaterad 30.12.2013 13:38.
Vin och choklad

Intresset för choklad växer stadigt, och i juletider är konsumtionen extra stor. Hur kan man öka njutningen ytterligare? Vi har testat vit choklad, mjölkchoklad och mörk choklad med tre olika drycker.

La Caliera Moscato d'Asti
La Caliera Moscato d'Asti

Till vit choklad provade vi ett lätt mousserande vin från Piemonte i nordöstra Italien:
La Caliera Moscato d'Asti (0,375 l)
Ett sött och lätt bubblande vin med härliga fläder- och aprikostoner. Vinets sötma och arom plockar fram en fruktighet i chokladen.


Porter Pardubický
Porter Pardubický

Till mjölkchoklad och nötchoklad provade vi ett smakrikt öl:
Porter Pardubický
En mörk och mustig porter från Tjeckien med härliga toner av nötter och karamell. Ölet plockar fram mycket smak ur chokladen.


Alvear Solera Cream
Alvear Solera Cream

Till mörk choklad provade vi ett läckert starkvin från södra Spanien:
Alvear Solera Cream
Ett gyllenbrunt och knäcksött starkvin från södra Spanien. Smakar torkad frukt som katrinplommon, dadlar och fikon, och har en härlig nötig eftersmak.

Vinnarkombinationen
- Alvear Solera Cream och mörk choklad


Vin och choklad, dubbel lycka
Vin och choklad, dubbel lycka
Vin och choklad, dubbel lycka
Vin och choklad, dubbel lycka