Kylkompis - en påse för kompressen
När olyckan varit framme och bulorna kommer krypande rusar de flesta till frysen och drar fram något kallt att lägga på. Det kalla måste lindas in i en kökshandduk eftersom man inte kan lägga det direkt på huden, och sen gäller det att hålla barnet stilla och få slut på tårarna.
Den som har barn vet hur svårt det kan vara, så för att underlätta proceduren har Lee designat en kylkompis, som har ett hål i ryggen dit man kan sätta in kompressen eller ärtpåsen och så är tröstaren redo. Kylkompisen kan med fördel ha en liten ögla att hänga i så kan den hänga redo bredvid kylen.
Det här behöver du:
-
Resttyg (Lee återanvände en del av en gammal kjol)
Ett par knappar
lite vadd
Gör så här:

1. Klipp till 4 remsor till armar och ben enligt önskad storlek. Lees är 3,5x28 cm.

2. Vik remsorna dubbla med avigsidan ut och sy ihop men lämna ena kortsidan öppen.

3. Vänd benen rätt. Ta hjälp av en penna eller pensel.

4. Klipp till två ryggbitar som är anpassade efter påsen (ärtpåse eller kompress, vad som brukar användas) med sömsmån ca 3cm på bredden och 8cm på höjden (endel blir huvud).
5. Vik in dubbel kant och fålla på den ena bitens högra sida och den andra bitens vänstra.

6. Klipp till en framsida som är lika stor som baksidorna tillsammans med kantningarna omlott.

7. Placera framsidan med rätan upp och lägg på baksidorna med kantningen omlott, rätan neråt. Placera nu ut benen på lämpliga ställen och nåla fast. Benen måste vikas något och nålas så att de inte fastnar i sidsömmarna. Nåla också fast en bit bomullsband som ögla i huvudet.

8. Sy fast delarna, runt kanten på kylkompisen

9. Vänd till rätan, mät hur stor kompressen är och sy en raksöm strax ovanför för att dela av huvudet. Sy också snedsömmar på huvudet för att få öron.
10. Sy fast knappar som ögon eller brodera och sätt persolighet på kompisen.

11. Fyll huvudet med vadd och sy igen huvudets öppning för hand.

12. Sen gäller det bara att lägga in en kall kompressor eller t.ex. en ärtpåse då kylkompisen ska stå till tjänst.

