Orange - chokladmuffins med apelsinglasyr

Som ett komplement till bröllopstårtan eller helt istället för en bröllopstårta kan du göra muffins med glasyr och dekor som passar till festtemat. Hinner du inte baka muffinsen själv så går det att beställa helt vanliga chokladmuffins och så gör du glasyr och dekor själv.

Det här behöver du för apelsinglasyren:
- 1 ägg
1 paket florsocker
1 apelsin
gul livsmedelsfärg
röd livsmedelsfärg
Dekorexempel:
-
tranbär
barr från cembratall
mörk blockchoklad
En glasyr gjord på 1 äggvita räcker till ca 20 muffins.

Så här gör du:
1. Skilj äggulan fån äggvitan och vispa upp äggvitan till ett bubblande men ej hårt skum.
2. Pressa saften från en apelsin och sätt ett par matskedar i äggviteskummet (smaka av senare och lägg till mera om det behövs, apelsinerna har olika styrka i smaken).

3. Rör ner florsocker tills du får en jämn smet (det behövs inte ett helt paket).
4. Tillsätt rejäla skvättar av gul och röd karamellfärg för att få en orange färg på glasyren, rör om ordentligt och tillsätt mer färg om det behövs.

5. Prova breda ut glasyren med en kniv på muffinsen, tillsätt mer florsocker om den är för lös och rinner för mycket.
6. Riv blockchokladen grovt på rivjärn och strö över glasyren på mitten.

7. Toppa med ett tranbär och sätt ett cembratallsbarr att luta lätt mot muffinet och tranbäret, så att barret fastnar i glasyren när den stelnar.
8. Sätt upp på flervåningskakfat dekorerat med gulnade löv och strö lite tranbär mellan muffinsen på fatet.

Tips!
All dekoration behöver inte ätas, barret går t.ex. lätt att plocka bort innan muffinsen ska ätas.
(Expert: Lee Esselström)