Hoppa till huvudinnehåll

Trädgård

Rediga redskap

Från 2003
Uppdaterad 17.06.2015 15:14.
Skottkärra, spade och kratta
Redskapen i skottkärra
Redskapen i skottkärra

Oberoende om du har en liten eller stor täppa behöver du rejäla redskap att arbeta med. Satsa på redskap som passar dig själv, är av god kvalitet och som du trivs att jobba med. Det du behöver kunna göra är gräva, luckra, klippa, såga och frakta.


Potatisgräfta
Potatisgräfta

En bra förstahjälputrustning för trädgården:


Spade
Christine väljer en stickspade, som har spetsigt blad för att den är bra att gräva med även i tyngre jordar.

Potatisgräfta
Ett mycket användbart redskap till att rensa i rabatter, hacka kanter, plantera mindre växter med och givetvis att sätta potatis med.

Trädgårds- och campingsåg
Trädgårds- och campingsåg

Trädgårds- och campingsåg
Ett litet och kraftfullt redskap att beskära med eller att såga upp ved till grillbrasan.

Sekatör
Av sekatörer finns det en mängd olika modeller. Här lönar det sig att satsa på kvalitet. Men känn efter att sekatöern passar din hand bra och att den inte kräver för mycket styrka i användning. Styrkan skall finnas i sekatörens konstruktion. En liten handsekatör är nästan ett måste för en trädgårdsägare, men också långskaftade kraftigare grensaxar kan vara bra att ha.

Sekatör
Sekatör

Skottkärra

Det är en verklig hjälp av en skottkärra i trädgården. Du kan frakta allehanda ting i den, men också blanda betong i den ifall du gjuter något. Det är lättare att rulla än att bära på tunga saker. Skaffa en rejäl skottkärra med ett hållbart hjul. Det skall klara av även större tyngder utan att luften pyser ut.

Sprutkanna eller trädgårdsslang
Vätska och näring behöver allt som skall växa så en bra sprutkanna, trädgårdsslang eller potta kommer väl till användning.

(Expert: Chrisse Bonn)