Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

När-tv i Närpes firar 30 år

Från 2012
Uppdaterad 30.11.2012 14:15.
Programmet är inte längre tillgängligt

När-TV i Närpes firar i år 30 år. Under de här åren har tekniken gått fram men formatet är nästan lika.
- Vi tar det enklare och lättare nu och dessutom har folk ändrat attityd till medierna. Man är vanare att se sig själv på bild nu och det är inte så dramatiskt att vara med på tv, säger Jan-Erik Widjeskog som arbetat med När-TV i 29 år.

När-TVs viktigaste uppgift är att bevaka det som händer lokalt och alla närpesbor ska känna att kanalen finns till för dem. Då gäller det också att bevaka alla kommundelar.
- Vissa delar av året kan det hända att vissa byar lämnar lite utanför. Händer det mycket på en och samma plats så är det ju där vi är, säger Maria Launonen som är verksamhetsledare för När-TV.

För några veckor sedan tilldelades När-TV priset för bästa lokal-tv produktion av finlandssvenska Lokal-tv förbundet. Om det blir några fler pris i framtiden beror till stor del på om någon vill arbeta med När-TV. Just nu är det svårt att få med nya förmågor.
- Någon lösning har vi inte ännu men vi har nu försökt på olika sätt. Vi vill att de ska lära sig att lokal-tv är bra tv och det är inte tråkig tv. Vår teknik är ny vi jobbar med bra datorer och kameror. Vi är som en vanlig tv-kanal men lite mindre, säger Launonen.