Äppelsenap
Bild: Yle/Strömsö
Det här är en lite mildare senap med mycket syra och fräschör. Den passar bra som motvikt till julbordets söta inslag och påminner lite mera om en fransk senap.
Äppelsenap
Mängd: 1 burk
Tillagningstid: 30 min, varav förberedelser 30 min
Ingredienser
- 60 gram (g) senapsfrön - gula och svarta
- 1 deciliter (dl) vatten
- 3 matsked (msk) äppelmos
- 1 deciliter (dl) äppelcidervinäger
- 2 tesked (tsk) honung
- 2 matsked (msk) olivolja
- 1 tesked (tsk) salt
Instruktioner
Koka senapsfrö i en deciliter vatten tills de börjar mjukna.
Sila och mixa till slät kräm.
Tillsätt äppelmos, cidervinäger, honung och mixa igen.
Smaka av med salt.
Montera med lite olja och förvara kallt i tätslutande burk.
Se även receptet till Pauls senap med fänkålsmak.