Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Pauls senap

Från 2012
Uppdaterad 01.12.2016 17:56.
Bild på Pauls julsenap
Bildtext Pauls julsenap med fänkålssmak
Bild: Yle/Strömsö

Det kan vara svårt att köpa gå bort-presenter i juletid. Att göra själv och ge bort är alltid en hjärtlig och uppskattad julgåva. Senap är universiellt och kan dessutom användas hela året.

Pauls senap

Mängd: 1 burk

Tillagningstid: 30 min, varav förberedelser 30 min

Ingredienser

  • 1 deciliter (dl) senapsfrön - gula
  • 0.5 deciliter (dl) vatten
  • 1 deciliter (dl) socker
  • 1 matsked (msk) ättika
  • 1 tesked (tsk) fänkålsfrön
  • 1 matsked (msk) ingefärssaft - färsk

Instruktioner

Mixa senapsfrön till fint pulver.

Mortla rostade fänkålsfrö och blanda med senapspulvret.

Riv ingefära och ta vara på saften.

Blanda ner vatten, ättika, socker och ingefärssaft.

Lägg på tätslutande burk och låt dra så länge som möjligt.

Se även receptet till Pauls äppelsenap.

Mer om ämnet på Yle Arenan