Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Grekland upp från skräpklassen

Från 2012
Uppdaterad 27.06.2014 14:44.
Bild: EPA/JENS BUETTNER

Greklands kreditvärdighet har höjts med sex steg till B-minus. Kreditvärderingsinstitutet Standard&Poor's anser att de ekonomiska utsikterna för Grekland på längre sikt nu är stabilare.

Risken för att Grekland tvingas ställa in betalningar har minskat. Dessutom har euroländernas beslutsamhet att hålla Grekland inom eurozonen lugnat oron på marknaden.

Grekland fick en del av pengarna i nästa lånerat förra veckan.Sammanlagt får Grekland närmare 50 miljarder euro av EU och IMF före våren.

Nya strejker
Anställda inom den offentliga sektorn marscherade i onsdags ut från sina jobb i protest mot nya sparåtgärder och uppsägningar. Lokala transporter ligger nere, flygturer har ställts in och skolor och skatteverk har stängt.

Strejken ska pågå i 24 timmar. Den är ett led i en serie strejker som började i september. Strejken har utlysts av fackförbundet ADEDY som representerar en halv miljon anställda inom den offentliga sektorn.

Också anställa vid järnvägarna strejkar i protest mot planerna på att privatisera järnvägsbolaget. Likaså kommer anställda vid metro och spårvagnar att strejka i några timmar på onsdag och planerar en längre strejk på torsdag.

Diskussion om artikeln