Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Potatispizza med ansjovis och lök

Från 2012
Uppdaterad 08.01.2015 14:18.
Potatispizza fungerar utmärkt som nattmat
Bildtext Potatispizza fungerar utmärkt som nattmat
Bild: YLE/Strömsö

Klassikern Janssons frestelse får influera den här goda nattmaten där ansjovisen ger sälta och mustig smak åt de knapriga pizzorna.

Potatispizza med ansjovis och lök

Mängd: 20 pizzor

Tillagningstid: 60 min, varav förberedelser 45 min

Ingredienser

  • 400 gram (g) vetemjöl - pizzadeg
  • 225 gram (g) mjölk
  • 10 gram (g) jäst
  • 8 gram (g) salt
  • 3 st mandelpotatis - fyllning
  • 1 burk crème fraîche
  • 20 st anjovisfilé
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st rödlök - finhackad
  • 100 gram (g) västerbottenost
  • 1 bunt dill
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar

Instruktioner

Strömsö inslag: Potatispizza med ansjovis - Spela upp på Arenan

Pizzadeg

Kör vetemjöl, mjölk, jäst och salt i köksassistent till en smidig deg. Låt vila och kavla sen ut till små pizzabottnar.

Fyllning

Skölj och skiva purjolöken tunt. Svetta i lite smör tills den blir mjuk, men utan att den tar färg.

Skiva potatisen tunt och koka hastigt i lättsaltat vatten. Kyl och lägg på papper.

Stryk pizzabotten med creme fraiche och förgrädda. Lägg potatis som ett täcke över. Salta och peppra. Fördela purjolök, ansjovis och rå lök över. Baka på varm sten i ugn och avsluta med plockad dill över.

Mer om ämnet på Yle Arenan