Potatispizza med ansjovis och lök
Från 2012
Publicerad 19.12.2012 16:02.
Uppdaterad 08.01.2015 14:18.
Bild: YLE/Strömsö
Klassikern Janssons frestelse får influera den här goda nattmaten där ansjovisen ger sälta och mustig smak åt de knapriga pizzorna.
Potatispizza med ansjovis och lök
Mängd: 20 pizzor
Tillagningstid: 60 min, varav förberedelser 45 min
Ingredienser
- 400 gram (g) vetemjöl - pizzadeg
- 225 gram (g) mjölk
- 10 gram (g) jäst
- 8 gram (g) salt
- 3 st mandelpotatis - fyllning
- 1 burk crème fraîche
- 20 st anjovisfilé
- 0.5 st purjolök
- 0.5 st rödlök - finhackad
- 100 gram (g) västerbottenost
- 1 bunt dill
- 1 nypa salt
- 1 nypa svartpeppar
Instruktioner

Pizzadeg
Kör vetemjöl, mjölk, jäst och salt i köksassistent till en smidig deg. Låt vila och kavla sen ut till små pizzabottnar.
Fyllning
Skölj och skiva purjolöken tunt. Svetta i lite smör tills den blir mjuk, men utan att den tar färg.
Skiva potatisen tunt och koka hastigt i lättsaltat vatten. Kyl och lägg på papper.
Stryk pizzabotten med creme fraiche och förgrädda. Lägg potatis som ett täcke över. Salta och peppra. Fördela purjolök, ansjovis och rå lök över. Baka på varm sten i ugn och avsluta med plockad dill över.
Läs också
-
Märkning av fiskeredskap
20.12.2012 -
Kalasdekorationer - ögonmasker och pompoms
20.12.2012 -
Tips för ditt eget fyrverkeri
19.12.2012