Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Årets populäraste inrikesartiklar 2012

Från 2012
Uppdaterad 31.12.2012 19:10.
Bild: YLE / Bildmontage: Johan Lindström

Här kommer en sammanställning av de mest lästa inrikesartiklarna på vår nyhetswebb. I det jämna flödet av nyhetsartiklar är det sällan de färskaste, tyngsta eller mest dramatiska artiklarna som drar till sig flest läsare. Det visar den här sammaställningen ganska tydligt. Variationen är stor.

Här känner sig folk otrygga i Svenskfinland – se kartan
Var känner du dig otrygg? Den frågan har folk från hela Svenskfinland svarat på. Nu finns platserna där många känner sig otrygga på en interaktiv karta.

Språkfel på Fazers nya blå chokladplatta
Fazer lanserade en ny design på sin klassiska blå chokladplatta – med ett språkfel på svenska. Och det blev en livlig debatt kring språk och vikten av et korrekt språkbruk.

Testa kandidaterna i Yles valkompass!
Yles Valkompass i kommunalvalet var mycket populär. I den fanns många nymodigheter jämfört med tidigare kandidattest. Bland annat fick kandidater i alla kommuner avge sina vallöften i kompassen.

LCHF-dieten dödlig?
Ny forskning tyder på att den populära så kallade LCHF-dieten, eller lågkolhydratdieten, vilseleder folk. Den kan i värsta fall kan leda till ökad dödlighet i hjärtsjukdomar, varnar Institutet för hälsa och välfärd, varnade THL. Det väckte naturligtvs ett stort intresse oh livlig debatt.

Finlandssvenska för dyrt för Ikea
Möbelförsäljaren Ikea har inga planer på att ge kunderna i Finland sin webbtjänst på svenska, trots att Ikeas webbplats fungerar på nationalspråken i andra två- och flerspråkiga länder. Det skulle vara en alltför stor investering på en liten marknad som den finländska, säger Ikeas PR-direktör Laura Saksala till Yle. Och hon år svar på tal.

Försvunnen 8-åring hittades död
Den åttaåriga pojke som länge var försvunnen i Ylöjärvi hittades död i en raserad snögrotta. Det var ett öde som följdes i hela landet.

500 Facebook-vänner för att bli anställd?
När man ska anställa människor är social kompetens ofta ett viktigt krav, men det kan samtidigt vara en förmåga som är svår att mäta. Wille Wilenius, vd vid kommunikationsbyrån Bulevardin Viestintä, har ändå gått in för att titta på antalet Facebook-vänner. Helst ska man ha över 500 stycken.

Ville Niinistö och Maria Wetterstrand skiljer sig
Kända namn och privata angelägenheter intresserar många.

Interaktivt: Så nöjda är lärarna i din kommun
I södra Finland är lärarna betydligt mer missnöjda med sina kommunalpolitiker än i Österbotten. Det visar Svenska Yles enkät med tusen lärare i finlandssvenska grundskolor. Den här typen av artiklar kommer det att bli fler av nästa år.

Det här året är snart slut - vilka blir nyheterna som intresserar mest år 2013?