Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Rån i Sverige - gärningsman skjuten

Från 2013
Uppdaterad 14.06.2013 16:11.
Programmet är inte längre tillgängligt

Sökandet efter rånarna av en guldsmedsaffär i Södertälje i Sverige har fortsatt och en stor polisoperation är på gång. Tre av gärningsmännen lyckades fly, och man har sökt dem med hjälp av helikoptrar.

Beväpnade rånare slog till mot en guldsmedsaffär i ett köpcentrum i Södertälje i Sverige i förmiddags. När polisen kom till platsen uppstod skottväxling mellan polisen och gärningsmännen. En av rånarna träffades i huvudet av ett av polisens skott och skadades allvarligt. Enligt Sveriges radio har mannen dött, men polisen har inte bekräftat detta.

Det finns inte ännu uppgifter om det byte som rånarna fick med sig. Polisen har hittat den första flyktbilen som uppges ha ett punkterat däck och tre skotthål. Rånarna har fortsatt sin flykt med en annan bil.

Igår gjordes ett försök på ett värdetransportrån i Stockholm, men rånet misslyckades. Polisen undersöker nu om det finns ett samband mellan fallen.

”De höll på att slå sönder hela butiken”

- Jag var på väg till övervåningen i varuhuset när jag hörde en kraftig smäll. Först trodde att det var porslin som gått sönder, eftersom det finns restauranger här, men då börjar flera skrika ”ring polisen, ring polisen!”. Jag såg rakt ner i guldsmedsbutiken och såg två maskerade män som höll på att slå sönder hela butiken, säger ett ögonvittne till SVT Nyheter.

- Jag hade en kund som kom och sa att det var tumult på nedervåningen. Vi gick ut och kollade och insåg att det var ett rån som pågick i juvelerarbutiken. Då gick vi in i vår butik och drog ned jalusierna och tog med kunderna in på lagret där vi väntade ut situationen, säger Frida Boklund som är butikschef i en av butikerna till Ekot.