Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Schlierenzauer utklassade motståndet

Från 2013
Uppdaterad 04.01.2013 21:20.
Gregor Schlierenzauer, Innsbruck backveckan 2012-13
Bildtext Gregor Schlierenzauer etta i Innsbruck.
Bild: Barbara Gindl / EPA / All Over Press

Gregor Schlierenzauer gick i och med fredagens seger i Innsbruck upp i totalledning i den tysk-österrikiska backveckan. Anders Jacobsen som hade vunnit de två inledande tävlingarna fick nöja sig med en sjätte plats.

Världscupledaren Schlierenzauer tog hem segern i hemmabacken i Innsbruck. Österrikaren ledde klart efter den första omgången och lyckades i den andra förvalta sin ledning på bästa sätt, då han vann tävlingen med 12,8 poängs marginal till polacken Kamil Stoch. Trean Anders Bardal förlorade hela 18,3 poäng till Schlierenzauer.

Jacobsen ledde backveckan med 12,5 poäng inför Innsbruck, men tappade nästan hela det försprånget redan i den första omgången. Efter att Jacobsen misslyckades i den svårhoppade andra omgången gick österrikaren upp i totalledning i backveckan. Schlierenzauer leder nu totalen med sina 827,5 poäng, vilket är 10,7 poäng mer än Jacobsen.

Finlands enda deltagare Lauri Asikainen förlorade mot sitt par och hans hopp på 119 meter räckte inte heller vidare som lucky loser. Detta trots att Asikainens poäng var de 28:e högsta i öppningsrundan.

Backveckan avgörs i Bischopshofen på söndag.

Slutresultat från Innsbruck:
1. Gregor Schlierenzauer AUT
2. Kamil Stoch POL
3. Anders Bardal NOR
4. Severin Freund GER
5. Peter Prevc SLO
6. Tom Hilde NOR
7. Anders Jacobsen NOR
8. Lukas Hlava CZE
9. Maciej Kot POL
10. Martin Koch AUT
----------------------------------
33. Lauri Asikainen FIN 106,5