Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Logomo fullbokat till 2019

Från 2013
Uppdaterad 07.01.2013 16:32.
Bildtext Musikprogrammet Voice of Finland som sänds i Fyran har hittat Åbo och som bäst pågår inbandningarna i Logomo.
Bild: YLE/Jesper Alm

Radio Vega Åboland: Logomo är en succé

Programmet är inte längre tillgängligt

Kulturcentret Logomo i Åbo har blivit den succé många hoppades på och har efter ett år är evenemangskalendern så gott som fullbokad fram till 2019. Vissa dagar är fortfarande lediga men alla veckoslut fram till början av 2019 är bokade, säger Logomo Veturis verksamhetsledare Janne Auvinen.

Enligt Auvinen beror framgången på Logomos mångsidiga utrymmen. Oavsett om det är en liten konsert eller ett storevenemang så kan utrymmena förändras enligt behov.

– Vårt koncept har visat sig vara en framgång, säger Auvinen. Det fanns tydligen ett stort behov på mångsidiga utrymmen med bra akustik och vi har lyckats locka både små och stora aktörer till Åbo.

Auvinen ansvarar för de korta bokningarna såsom konserter, konferenser, teaterföreställningar och operor. Året blir hektiskt men ännu kan han inte säga vad Åboborna kommer att bjudas på.

– Tyvärr får vi inte marknadsföra evenemangen före produktionerna själv gör det, men bland annat fortsätter Voice of Finlands direktsändningar härifrån, säger Auvinen. Resten av utbudet får Åboborna vänta på, men jag lovar att det håller internationell toppnivå.

Logomos verkställande direktör Päivi Rytsä har hand om den långsiktiga planeringen av Logomo och också här är mångsidighet ledordet.

– Vi vill erbjuda Åboborna och finländarna ett så mångsidigt utbud som möjligt, säger Rytsä. Ska vi kunna öka besökarantalet från fjolårets 180 000 besökare räcker det inte med att Åboborna känner oss, utan vi måste satsa på marknadsföringen så att då året är slut känner hela Finland till Logomo.

Enligt Rytsä är ett av målen att skapa en kulturoas kring Logomo, där affärsmän, företagare, konstnärer och vanligt folk kan träffas och umgås.

– Jag vet att det låter som en kliché men här ska alla träffas och trivas, säger Rytsä. Under våren öppnar våra kontorsutrymmen och då blir det här en smältdegel där hundratals kreativa människor möts dagligen.