Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Säsongstart för Brottet

Från 2013
Uppdaterad 14.06.2013 16:15.
Programmet är inte längre tillgängligt

Den danska favoritserien Brottet är här i sin tredje och sista säsong. I världen avlöser de ekonomiska kriserna varandra men danska polisen Sarah Lund är tillfreds med livet.

Hon firar 25-årsjubileum på jobbet, hoppas på en ny och mindre krävande tjänst samt kopplar av i sin trädgård. Ett till synes okomplicerat mord i Köpenhamns hamn grusar hennes planer på en lugn tillvaro.

Mordet för Lund till rederi- och oljegiganten Zeeland som ägs av Robert Zeuthen, en miljardär som plågas av en skilsmässa och intern maktkamp i familjeföretaget.

Lunds utredning störs av hennes gamla flamma som är övertygad om att mordet i hamnen är upptakten på ett attentat mot statsminister Kristian Kamper. Kamper är mitt uppe i en turbulent valkampanj på grund av det ekonomiska läget och behöver all uppbackning han kan få från näringslivet, inte minst från Zeeland.

Lunds efterforskning är snart inklämd mellan storfinans och politik. Allt för sent förstår hon gärningsmannens plan och den skuld som han vill indriva. En moralisk skuld som bara kan betalas med människoliv. Den halsbrytande jakten på mördaren ställer allt på sin spets för både Sarah Lund, statsminister Kemper och oljemagnaten Robert Zeuthen.

Den tredje säsongen är den sista i trilogin om Sarah Lund.

Del 1/10
I huvudrollerna: Sofie Gråbøl, Olaf Johannessen, Anders W. Berthelsen
Regi: Mikkel Serup (huvudregissör)
Produktion: DR / Nordvision / Samproduktion

14 dagar på Arenan

Läs också: Sarah Lund - en udda karaktär i stickad tröja