Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Pia & Peter - Om intressanta människor mitt i livet

Från 2013
Uppdaterad 15.08.2013 14:03.
Peter Fahllund och Pia Abrahamsson
Bild: Jyrki Valkama

Relationer, ekonomi, hälsa, yrkesliv och fritid handlar det bland annat om i Radio Vegas nya magasinprogram Pia & Peter som direktsänds på söndagsförmiddagarna.

Pia & Peter bjuder på samtal och reportage kring ett visst tema och bjuder in gäster som har vågat och vunnit trots att vägen kanske har varit rätt stenig.

– I det första programmet handlar det om hur mycket olika möten betyder för hur vår livsväg kommer att se ut. Det fanns kanske en lärare som kom att vara avgörande för ditt yrkesval eller en god vän som lockade dig att flytta till en ny stad. Och vad händer om man blir utan sina vardagsmöten? Vi försöker varje gång välja ett angeläget ämne och nalkas det på ett lite oväntat sätt, berättar Pia.

– Vi vill gärna hitta okända gäster med oväntade och fantastiska historier, men inget hindrar att det slinker med någon som är känd från förut heller. Allt beror på berättelsen, erfarenheten som man varit med om. Vi vill visa på olika sätt att funka i livet och hoppas också på att lyssnarna bidrar med sina upplevelser, konstaterar Peter.

Pia & Peter sänds i Radio Vega på söndagar mellan tio och tolv. Premiär blir det söndagen den 13 januari och programmet görs av Pia Abrahamsson och Peter Fahllund.

Intresserad av hur livet egentligen funkar

Pia Abrahamsson presenterar sig så här:

- 56 år.
- Gift med en härlig finskspråkig man. Mina barn är vuxna och jag har två barnbarn.
- Bor på landet i Ingå bland hästar och hundar.
- Har jobbat med radio sedan 2005.
- Intresserad av hur livet egentligen funkar och vi människor i det, både tillsammans och var för sig.
- Jag jobbar nu första gången i livet med det jag vill och förhoppningsvis kan. Före det här var det andras behov som kom först. Nu får jag pröva mina vingar och se hur högt jag vågar flyga. Jag älskar mitt arbete och alla fina människor och upplevelser det hämtar med sig.
-Naturen och djuren är säkert min viktigaste källa till glädje. Sparvarna som har bosatt sig i stallet över vintern och som ackompanjerar morgongnäggningarna då jag kommer för att ge hö. Tystnaden under stjärnorna och vidden över åkrarna. Men också böcker och framför allt människor! Ni vet, det finns människor som får en att lyfta, bli lite bättre än man är.

Har världens bästa jobb

Peter Fahllund presenterar sig själv så här:

- 51 år.
- Gift med Lena som är rektor och har en snart fullvuxen son, Calle som vi bor med i Vasa.
- Som person är jag nyfiken, lugn för det mesta och tycker att jag har världens bästa jobb. Gillar golf på sommaren och skidåkning vintertid. Läser en hel del och ser gärna en bra film, och tycker om god mat och dryck.
-Jag är faktiskt riktigt nöjd som jag har det just nu. Ett stabilt och
vanligt familjeliv, goda vänner och ett jobb som är kreativt och varierande. Drömmen för mig som boende nära havet i Vasa är ju nog ändå att en dag få förtöja en egen båt vid bryggan och sätta Vega-mössan på huvudknoppen. Då är jag helt nöjd.
- Jag blir alltid inspirerad av människor som gör saker som de brinner för.
Ofta trots stora hinder. Som har en dröm som de följer. Och det kan vara
någonting stort likaväl som smått. Personer som åtminstone siktar på
grantopparna i sin jakt på stjärnorna. Man börjar ju alltid någonstans.

Pia & Peter nås bland annat via Facebook och per epost:
piapeter.vega@yle.fi

Mer om ämnet på Yle Arenan