Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Herman Hagnäs i Min Musik

Från 2013
Uppdaterad 15.01.2013 10:00.
herman hagnäs

Herman Hagnäs har en, kanske inte så typisk musiksmak för en 14-åring: han gillar rock, och speciellt långa rocklåtar. Själv är han en ivrig trummis och sitt intresse för musik har han fått i generna av sin musiker-pappa. "Det går nog inte en dag att jag inte skulle lyssna på musik", säger han. Närmast hjärtat ligger hårdrocken från 60-70-talet men han uppger att han kan höra på allt mellan dansband och heavy.

Min Musik Söndag kl 8.05 (repris)

Herman om sig själv:
” Jag är en 14 årig Karlebybo och har nästan bott hela mitt liv där. Musiken spelar en väldigt viktig roll i mitt liv för att jag själv spelar trummor och lyssnar väldigt aktivt på musik. Det finns nog inte en dag om året då jag inte skulle lyssna på musik. Jag är en ganska allätare på musik och kan lyssna på allt från dansband till heavy metal. Men den här gången presenterar jag den musik jag mest gillar alltså 60-70 tals hårdrock. Mitt favoritband är Led Zeppelin så det är ju ett måste på listan. Jag har även med några band med på listan som jag har sett live.

Dessutom är jag en aktiv radiolyssnare och lyssnar dagligen mest på Vega. Vega lyssnar jag på för att programledarna är så trevliga och specialprogrammena så mångsidiga. Och så tycker jag om träarbete och att snickra så då blir det också en massa lyssnande av radio”

Några exempel på låtar som Herman spelar i Min Musik: