Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Berner får pris för sitt seniorprogram

Från 2013
Uppdaterad 15.01.2013 15:13.

På familjeföretaget Berner ligger pensionsåldern vid 63,6 år. Nu får företaget statens arbetslivpris för att man lyckats hålla de äldsta i personalen aktiva och engagerade.

Det är cheferna, ledningen och de anställda som satt ihop senioprprogrammet som är öppet för de anställda som fyllt 55. De som jobbat länge kan bland annat ta ut seniorledigt upp till åtta dagar per år.

Berner vill satsa på de anställdas hälsa och har gått in för att skräddarsy 55-plussarnas arbetsuppgifter och arbetstid enligt individuella behov. Cheferna uppmuntras också särskilt att ta till vara all den tysta kunskap som äldre och erfarna medarbetare besitter.

Syftet med Finlands arbetslivspris är att hålla igång debatten om arbetshälsa och de äldres villkor i arbetslivet. Priset delades ut för tredje gången i år.

Familjeföretaget Berner har över 500 anställda som sysslar med import och produktion av varor. I sortimentet ingår allt från sjukhusapparatur till finskt schampoo och importerad sojasås. Huvudkontoret ligger i Helsingfors.