Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

"Någonting är ruttet i Kronoby"

Från 2013
Uppdaterad 17.01.2013 15:07.
Henrik Sandberg och Liane Byggmästar, sfp.are i kommunalpolitiken
Bild: YLE/ Kjell Vikman

Kronobypolitikern Liane Byggmästar (SFP) tycker att någonting definitivt är ruttet i Kronoby. Att två SFP-politiker från Nedervetil går in för tekniskt samarbetar med andra partier för att få platser i kommunstyrelsen är ett tydligt bevis för det. Byggmästar diskuterade SFP och byapolitik i Radio Vega Österbotten tillsammans med Henrik Sandberg från Pedersöre.

Wassborr och Hagström hotas av uteslutning ur SFP gruppen på grund av sitt agerande men en uteslutning ur partiet kan bara göras av SFP i Nedervetil. Det beskedet har också SFP:s distriktskansli kommit med..

- Det har varit ett evigt gräl i Kronoby säger Liane Byggmästar. Nedervetilbor som vuxit upp kring Perho å har ett annat sinnelag än personer från Terjärv och från Kronoby kommundel tror Byggmästar, Vi är kanske för olika menar hon.

Henrik Sandberg SFP:are i Pedersöre säger att man i den kommunen åtminstone delvis lyckats med att komma ifrån bypolitiken inom det dominerande partiet, SFP.
-Förr använde vi kalkylatorn flitigt och var noga med decimaler.

Kronobygräl om styrelseposter

Programmet är inte längre tillgängligt

Vi försökte efter valet få en styrelse som kan jobba ihop säger Liane Byggmästar om läget i Kronoby, Hon förnekar däremot att det varit fråga om att få bort vissa personer ur kommunstyrelsen.
- Kommunsammanslagning är nästan som en svordom och rädslan för att tvingas välja riktning är stor i Kronoby säger Byggmästar.