Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Försäljningen av RG 1 fortsätter som planerat

Från 2013
Uppdaterad 04.05.2016 13:15.
Bild: YLE/ Carl-Magnus Långkvist

Försäljningen av fartyget RG1 framskrider enligt planerna. Det är bara om farliga ämnen som bly eller asbest hittas i skrovet som försäljningen kan fördröjas med någon månad.

Finlands miljöcentral har varit i kontakt med RG Lines konkursbo för att ta reda på hur framtiden för fartyget RG1 ser ut. Konkursförvaltare Christer Eriksson tror att miljömyndigheterna drar paralleller till Casino Express vars försäljning var en långdragen process. Miljömyndigheterna misstänkte nämligen då att fartyget skulle skrotas illegalt i Indien. Fartyget innehöll bland annat asbest. RG1 har blivit undersökt en gång tidigare.

Konkursförvaltare Christer Eriksson

Programmet är inte längre tillgängligt

- Vi vet inte vad som framkom i den undersökningen eftersom protokollet från granskningen inte hittas, säger Christer Eriksson. Därför ska det nu undersökas för säkerhets skull, säger Eriksson

Efter att ett avtal skrivits med en köpare tar säljaren kontakt med miljömyndigheterna och hör sig för om det behövs ett tillstånd för utförsel av båten.

Vasabladet skriver i dag att försäljningen har stoppats eftersom miljöcentralen först vill veta om det finns farliga ämnen i skrovet.