Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

"Jag grät och skrattade"

Från 2013
Uppdaterad 22.01.2013 15:17.
Pengar.
Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist

- Det var helt overkligt, jag grät och skrattade om vartannat. Är det verkligen sant? Fast allt var så konstigt att jag knappt kommer ihåg något, säger mannen som vann rekordsumman 17,8 miljoner euro på nätspel.

Mannen har uttalat sig för den åländska penningautomatföreningen Paf.

- Sedan ringde jag min flickvän och berättade att det kommit en lite större vinst, och hon lugnade mig och bad mig att hålla fötterna på jorden och vänta lite.

Ett dygn senare är allt fortfarande overkligt, säger mannen. Det är så stort belopp att det är svårt att greppa det.

- Första tanken jag fick är att nu kan jag hjälpa släktingarna, gör deras liv lite lättare. Sedan kan jag börja se mig om efter en lite häftigare bil.

Han hoppas också kunna skaffa sig en personlig tränare och förhoppningsvis komma i bättre form.


Nytt världsrekord

Den 40-åriga mannen från Helsingfors vann 17,8 miljoner euro när han spelade på det åländska spelbolaget Pafs spelautomat på nätet.

Det handlar om ett nytt världsrekord. Enligt Paf har ingen tidigare vunnit så mycket på en spelautomat på internet. Ingen har över huvudtaget vunnit så här mycket på ett spel i Finland tidigare.

Det tidigare världsrekordet var drygt 11,7 miljoner euro. Det förbättras nu med 6 miljoner.

- Vinsten är helt makalös. Hela spelvärlden har följt jackpotten som bara har vuxit och vuxit under hösten och vintern. Eftersom det var en så kallad poolad jackpot som flera spelbolag har gemensamt är vi förstås glada att det igen är en kund på Paf.com som vinner, säger Pafs PR-chef Anders Sims i ett pressmeddelande.

Diskussion om artikeln