Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Hon vill ha kaffet mjukt och sött

Från 2013
Uppdaterad 25.01.2013 10:44.
Karin Filén i svartvitrandig tröja.
Bildtext Karin Filén är ny programledare för Morgonöppet.
Bild: YLE/Catariina Salo

Karin Filén är den andra nya rösten i Morgonöppet nu i vinter. Hon gillar att stiga upp på morgonen och imponeras av folk som inte väljer den lättaste vägen i livet.

Vad är din bakgrund?
- Jag växte upp i radhus Masaby i Kyrkslätt och har sedan dess bott på flera adresser runtom i huvudstadsregionen. Esbo i Kirstibacken är bättre än sitt rykte och i dag prasslar jag fram bland vindtygsjackorna på Drumsö. Jag har jobbat på Radio Extrem nästan sedan kanalens födelse med det mesta man kan tänka sig, bland annat programmet Sex o sånt.

Hur ser dina morgonrutiner ut?
- Jag stiger upp klockan 4.45, springer omkring i halvmörkret och letar reda på mina kläder samtidigt som jag försöker att inte väcka min sambo. I sista minuten kommer jag ihåg att rafsa med mig frukost. Jag hoppar in i taxin och möter min fräscha kollega Eva som ser ut att ha varit vaken redan i två timmar.

Kaffe eller te?
- Kaffe med mycket mjölk och socker. En söt och mild belöning för att man är duktig och stiger upp på morgonen. Det där lät som att det är hemskt att stiga tidigt upp men det är det inte.

Är du en morgonmänniska?
- Jag tycker om att stiga upp, det enda minuset är att jag inte hinner vara med min dotter om morgonen. Så jag ritar en lapp till henne med en sol eller en hund som är en hälsning från mig när hon vaknar fastän jag inte är hemma.

Vem är din drömgäst i Morgonöppet?
- Intressantast hittills var kanske Johanna Mäkelä som är professor i matkultur och talade om att vi i framtiden äter insekter i stället för kött. Jag har själv varit vegetarian och mänskor som får en att vilja anstränga sig att leva utan att välja den enklaste vägen gör intryck på mig.

Läs också: "Nu ska jag börja dricka kaffe"