Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Donner gjorde succé i Skavlan

Från 2013
Uppdaterad 26.01.2013 07:35.
Jörn Donner
Bildtext Förtjusta kommentarer kring Donners medverkan i Skavlan.

Författaren Jörn Donners besök hos Fredrik Skavlan på fredag kväll i Yle Fem/SVT World ledde till en livlig diskussion på twitter, redan under sändningen.

Donner är magisk på många sätt, vilken sköning med självdistans och humor. 80-åringen slår in poäng efter poäng, skriver en förtjust tittare. Skavlan tappar tråden, Jörn Donner i toppform.

Se programmet här!

Andra röster gör gällande att han ger en ny bild av sig själv - en man med både humor och allvar.

Tv-sändningen kulminerar när de talar om en av Donners gamla, numera avlidna vänner Harry Schein, tidigare chef för filminstitutet i Sverige. Schein bekostade en fest för sina vänner efter begravningen. Skavlan undrar om liket är med på begravningsmiddagen - och Donner skrattar så han gråter - han var ju död för f_n, sade Donner och torkade tårarna mellan skrattattackerna.

Snacket fortsatte på twitter under kvällens lopp och många fastslog att Donner varit den bästa gästen på en lång tid i programmet - givetvis från Finland. Jörn Donner rules, lät en förtjust svensk kommentar. Flera norrmän kommenterar också programmet. Donner var både söt och kul, lyder en av kommentarerna.

Du kan själv gå in på twitter och följa med diskussionen på hashtaggen #skavlan.