Stekt lammlever med bacon
Husmanskost när den är som bäst och god vintermat i största allmänhet.
Stekt lammlever med bacon
Mängd: 2 portioner
Tillagningstid: 35 min, varav förberedelser 15 min
Ingredienser
- 200 gram (g) lammlever
- 3 skiva bacon
- 1 st schalottenlök
- 1 matsked (msk) vetemjöl
- 1 matsked (msk) portvin
- 1 matsked (msk) köttbuljong - koncenterad
- 0.5 deciliter (dl) grädde
- 1 nypa svartpeppar
- 1 deciliter (dl) vatten
- 1 matsked (msk) rypsolja
- 1 burk lingonsylt
- 1 bunt persilja
Instruktioner
Skala löken, strimla bacon och bryn allt i stekpanna tillsammans någon minut i lite rypsolja.
Skär levern i tunna skivor eller i bitar. Lägg till levern i stekpannan och stek alltsammans någon minut.
Strö vetemjöl över levern, rör om och häll i vatten, buljong och portvin. Krydda med svartpeppar. Låt koka någon minut så att såsen reduceras.
Smaka av och krydda starkare om så önskas. Häll till sist grädden i stekpannan, låt koka upp, rör om och ta pannan av plattan. Servera.
Servera levern tillsammans med ris, potatis eller potatismos samt lingonsylt. Strö över färsk, finhackad persilja precis innan rätten serveras.