Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Tävlar i företagande

Från 2013
Uppdaterad 30.01.2013 09:40.
Merkonomstuderande Emma Tikkala, Josefin Nordgren och Christian Huhtamäki
Bild: YLE/Sofi Nordmyr

Det är fullt möjligt att tävla i företagande. Det säger de studerande som ställer upp i grenen företagande i Mästare 2013. På tisdagen hölls en semifinal i tävlingen i Vasa yrkesinstitut. Tre grenar gick av stapeln i semifinalen, det var förutom företagare också servitör och planering av trycksaker.

Emma Tikkala, Josefin Nordgren och Christian Huhtamäki studerar alla tre till merkonomer på Vasa yrkesinstitut och tävlade tillsammans mot fem andra lag.
- Vi träffades på morgonen och fick våra första uppgifter men vi har inget koll på vårt motstånd eftersom vi alla sitter i skilda rum, säger Nordgren.
De har förberett sig genom att gå genom fjolårets uppgifter och dessutom har de fått en del av uppgifterna på förhand.
- Vi hoppas att det går bra men man ska väl aldrig hoppas på för mycket, säger Nordgren.

Semifinal i tävlingen Mästare 2013

Programmet är inte längre tillgängligt

Läraren Carola Holmlund vid Vasa yrkesinstitut är en av handledarna för lagen som tävlar i företagande från Vasa yrkesinstitut. Hon hade hoppats att det också funnits med svenskspråkiga lag från Yrkesakademin i Österbotten och Optima.
- De studerande växer när de får göra något praktiskt och verklighetsförankrat.

Emma Tikkala, Josefin Nordgren och Christian Huhtamäki vann semifinalen och gick direkt vidare till final. I vår går finalen av stapeln i Joensuu. Mästare-tävlingen omfattar 39 grenar och antalet deltagare är nästan 400.