Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Radio Vega presenterar ny musik

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Josh Groban
Bild: Wikipedia

Radio Vegas musikråd har den här veckan valt in Josh Groban, Mando Diao, Train, Nina Lassander och Marika Forsander på spellistan.

Brave - Josh Groban

Han kan fylla sin cv med titlar som sångare, låtskrivare, musiker , skådespelare och producent. Han är stor i USA, mycket stor. De fyra första soloskivorna sålde multi-platinum och 2007 blev han den artist som sålde mest skivor i sitt hemland, hela 21 miljoner. Han upptäcktes av musikmogulen David Froster som gav honom jobb som stand-in sångare under övningarna vid stora evenemang och av en händelse så fick han ersätta Andrea Bocelli som hade en duett med Celine Dion på Grammy galan 1999 och succén var ett faktum.

Webbplats

En sångarsaga - Mando Diao

Mando Diao slog igenom stort i Sverige ifjol. De fick sitt första skivkontrakt redan 2002 men det var först efter 7 skivor på engelska som de på albumet ”Infruset” började sjunga på sitt modersmål och då blev det med tonsättningar av Gustaf Frödings texter och med den skivan gick de upp på första plats på albumlistan i sitt hemland.

Webbplats

Mermaid - Train

De är popmusikens verkliga kameleonter. Efter att ha testat reggae och calypso nu har gruppen igen kommit tillbaka till sina egna rötter med en rullande gitarr och en rytm som har klara och tydliga markeringar och trots att de har testat olika stilar så har de ändå lyckats skapa ett sound som är lätt att känna igen. Och i Mermaid så hittar men en viss kärlek till den typ av country/calypso/reggae som Jimmy Buffett skapat.

Webbplats

Fast för dig - Nina Lassander

Nina Lassander
Bild: Yle

Många kommer säkert ihåg Nina från den inhemska uttagningen till ESC 2010 då hon blev på en fin andra plats med låten ”Cider hill”. För tillfället bor Nina i Stockholm men den 23 mars kommer hon att medverka då Campus Allegro Konsertsalen invigs i Jakobstad.
Webbplats

Fält av guld - Marika Forsander

Marika Forsander
Bild: Tina Forsander

En låt från Marikas debutskiva ”Små ord av kärlek” som innehåller 12 låtar som hon handplockat. Med finns låtar av artister som Gardell, Taube och Helen Sjöholm. Den här låten är en svensk cover på Stings ”Fields of gold”.