Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Nya och gamla skivor i Café Continental

Från 2013
Uppdaterad 05.02.2013 12:56.
Ana Alcaide

Den brasilianska sambakvintetten Os Ipanemas blev världsberömd för en enda skiva år 1964. Hur låter det legendariska albumet i färsk CD-upplaga nästan femtio år senare? Café Continental presenterar också irländska Clannads rykande färska livealbum och nya skivor med portugisiska A Sombra och spanska Ana Alcaide. Programledare är Henrik Svahn.
Onsdag 6.2 kl. 18.03 och fredag 8.2 kl. 23.03

Irländska Clannad firar 40 år av skivutgivning med ett nytt livealbum, som kommer både på CD och DVD. Den nya skivan är inspelad i berömda Christ Church Cathedral i Dublin. Clannad är ett familjeband som fortfarande består av samma medlemmar som vid starten 1970. Gruppen var en av de första som sjöng på iriska i stället för engelska och har blivit en föregångare inom både irländsk och keltisk musik.

Webbplats

Ana Alcaide från Toledo i Spanien har blivit känd för att hon introducerade den svenska nyckelharpan i Spanien. Men hon har också andra strängar på sin lyra, bland annat en vacker sångröst som kan höras på flera skivor. De två första kom 2006 och 2007. Men det var först med sitt tredje album Ana Alcaide blev internationellt berömd. Den skivan kom i höstas och heter "La Cantiga del Fuego".

Webbplats

Efter 16 år av tystnad är Mirri Lobo från Kap Verde här igen med ett nytt album, "Caldera Preta". Mirri Lobo är sångare och kompositör och har varit aktiv i den kapverdiska musikbranschen ända sen början av 1980-talet. Hans nya skiva bjuder på en blandning av traditionella kapverdiska klanger och brasilianskt influerade tongångar. Mjukt svängande musik med skönt, behagligt tonfall.

Webbplats