Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Yles nyhetsfamilj får ny look

Från 2013
Uppdaterad 11.02.2013 08:32.
Programmet är inte längre tillgängligt

Ett nytt blad vänds på Yles nyheter och sport idag när alla Yles nyheter i tv, radio och på webben får ett enhetligt utseende och en enhetlig ljudmiljö. Målet är att göra det ännu lättare för publiken att hitta Yles nyheter.

För Svenska Yles del innebär ansiktslyftningen att alla nyheter i fortsättningen heter Yle Nyheter. TV-nytt heter från och med måndag Yle Nyheter TV-Nytt. Aktuellt 17 kommer däremot som aktualitetssändning att behålla sitt gamla namn.

Från och med måndag sänds TV-nytt från samma studio som de finska tv-nyheterna, Yle Uutiset, och tekniken för med sig nya möjligheter:

- Vi kommer att få möjlighet till nya tekniska lösningar som vi inte haft förut, det vill säga vi får en studio som man nästan vågar säga är i världsklass, säger Ingrid Mallén, nyhetsproducent på Yle Nyheter TV-nytt.

På TV-nytts redaktion råder en spänd förväntan inför premiären på måndag. En av nyhetsvärdarna Daniel Olin ser fram emot måndagskvällen: - Tittaren kan vänta sig en ny, pigg, fräsch studio med flera nya element.

TV-nytt bjöd in den före detta nyhetsvärden Gunilla Löfstedt-Söderholm för att ta pulsen på den nya studion. Se reportaget här / (i TV-nytt kl. 19.30) (6.2).

Läs också: Nya nyheter - mer än bild och ljud

Diskussion om artikeln